Śledź w śmietanie

Śledź w śmietanie

Składniki:

  • 2 filety śledziowe w occie pokrojone w 2 cm paski 
  • 1 średnia cebula posiekana w piórka 
  • 1 nieduży ogórek kiszony pokrojony w kostkę 
  • 1 jajko na twardo pokrojone w kostkę  
  • 3 łyżki majonezu  
  • 3 łyżki śmietany  
  • 1 łyżeczka musztardy stołowej  
  • sól, pieprz

Cebulę sparzyć wrzątkiem, zahartować zimną woda, odsączyć. Następnie wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez, śmietanę, musztardę, dokładnie wymieszać. Doprawić solą  i pieprzem i jeszcze raz wymieszać.

Śledź w śmietanie
Print Friendly

Jedna myśl nt. „Śledź w śmietanie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>