Kapusta zasmażana

Składniki:

  • 1 kg przepłukanej kapusty kiszonej (normalnie nie płuczę kapusty, ale w tym przypadku, chciałem, żeby była słodka)
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 cebula pokrojona w drobną kostkę
  • 3,5 łyżki cukru
  • 2 łyżki mąki
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz
Kapusta zasmażana

Kapustę lekko posiekać, wrzucić do garnka, zalać wodą, tak, żeby przykryła kapustę, dodać kminek i gotowac do miękkości. Cebulę podsmażyć na oleju, dodać mąkę i jeszcze chwilę smażyć, dodać do kapusty i zagotować, doprawić solą, pieprzem i cukrem.

Kapusta zasmażana
Print Friendly

2 myśli nt. „Kapusta zasmażana

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>